Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu

ДЦДМУ посетихме местността Гергевана

Публикувано от на Jul 30, 2019 в Новини | 0 коментара

     На 26.07.2019 г. във връзка с изпълнение на летните мероприятия под надслов „Движението е здраве“, децата, младежите и екипа на ДЦДМУ посетихме местността Гергевана. Денят беше изпълнен с много усмивки, игри на чист въздух, добра храна и разходка до параклисите „Свети Георги“ и „Свети Никола“.

Прочетете цялата статия

СЛАДОЛЕДЕНА ФИЕСТА

Публикувано от на Jun 3, 2019 в Новини | 0 коментара

     Днес 03.06.2019г. отбелязваме Деня на детето с вече традиционното за Дневния център кулинарно състезание. И тъй като сладоледа е безспорен фаворит сред предпочитаните вкусотии през топлите летни дни и е обичан както от децата така и от „порасналите деца” днес направихме нашата СЛАДОЛЕДЕНА ФИЕСТА.

     Гостите имаха възможност да се насладят и на модно дефиле. Участниците бяха облечени с костюми от рециклирани материали, изработени от децата, младежите и екипа на Дневния център.

     И двата отбора се представиха равностойно в състезанието и получиха награди. Дневният център беше изпълнен с усмивки, весели моменти и щастливи деца и младежи. Кулинарните състезания са вече традиция в ДЦДМУ.
      Гости на събитието бяха представители от Община Велинград, ОЗД, ЦНСТДМУ, Директор на ПГПТ „Алеко Константинов“, ЦОП Велинград, ЦСОП Велинград и родители и настойници на потребителите.

Прочетете цялата статия

Вярваме в доброто

Публикувано от на May 17, 2019 в Новини | 0 коментара

Днес на 15.05.2019г. група деца и младежи посетиха ПГИТ „Алеко Константинов“, където бяха част от тържественото изпращане на випуск 2019г. По инициатива на абитуриентите с подкрепата на учителите, дариха събрана от тях сума на ДЦДМУ гр. Велинград в изпълнение на благородната кауза „Вярваме в доброто“.

От името на децата, младежите и екипа на ДЦДМУ гр. Велинград  изказваме най-искрени благодарности за благородния жест.

Съществува една особена грамотност на сърцето – съпричасност към другите, съпреживяване и съчувствие.  Вие доказахте, че я носите в сърцата си. Доказахте, че толерантността и човечността към децата, които са различни са Ваши принципи. 

      Да направиш добро, да дариш усмивка, да подадеш ръка, когато някой се нуждае – това е възвишено!

      Пожелаваме Ви здраве, успехи и нека никога не Ви напуска чувството за подкрепа и солидарност към другите.

      На добър час млади хора сърхранете детското и чистото в себе си. В навечерието на Вашето съзряване Ви пожелаваме да бъдете истинки щастливи и да сбъдвате своите мечти.

Прочетете цялата статия

Пролет в ДЦДМУ

Публикувано от на Apr 26, 2019 в Новини | 0 коментара

     Пролетта в ДЦДМУ беше изпълнена с много мероприятия. В началото на месеца децата и младежите се включиха в организирана разходка с влак, съвместно с ДЦДУ гр. Средец. По време на разходката всички се забавляваха с много игри и музика.

     На 10.04.2019г. се проведе „Ден на отворените врати“. В този ден гостите имаха възможност да видят как преминава ежедневието на нашите потребители. Благодарим на всички, които ни уважиха.

     На 24.04.2019г. с нашите възпитаници посетихме Историчиския музей гр. Велинград, където се насладихме на изложбата на писани великденски яйца, хапактерни за нашия край.

По традиция на Велики четвъртък в ДЦДМУ децата и младежите със съдействието на майката на Стойчо, на която много благодарим боядисаха яйца. Първото яйце беше боядисано в червен цвят, като с него всички бяха цапнати по челото за здраве. Празникът ни продължи с посещение на нашите приятели от ПГИТ „Алеко Константинов“, които почерпиха  децата и младежите с приготвени от тях великденски сладки, козунак и яйца.

     Екипът и потребителите на ДЦДМУ пожелават на всички СВЕТЪЛ ВЕЛИКДЕН!

 

Прочетете цялата статия

 Дойде пролетта

Публикувано от на Mar 22, 2019 в Новини | 0 коментара

     Дойде пролетта! Сложете в сърцето си шепа доброта и се радвайте на света.

     Днес децата и младежите от ДЦДМУ посрещнаха  първа пролет . Те се забавляваха сред природата със състезателни и спортни игри  и се радваха на хубавото време.

Прочетете цялата статия

В ДЦ посрещнахме баба Марта

Публикувано от на Mar 1, 2019 в Новини | 0 коментара

     Днес 01.03. 2019 г.  денят на децата и младежите от ДЦ бе изпълнен с много вълнения, усмивки и мероприятия. По традиция домуващите в ДСХ “Ела” бяха закичени с мартенички от децата и младежите на ДЦДМУ. Зарадвахме и потребителите  на ДЦВХУ.  Те от своя страна почерпиха децата и ги закичиха за здраве с мартенички.

     В ДЦ посрещнахме баба Марта, която даде на всеки мартенчика и сладка питка, с пожелание за здраве. Изпратихме я с весело хоро.

     Бяхме приятно изненадани от посещението на  децата от 2 а клас към СОУ „Васил Левски“ , които освен с мартенички ни поздравиха и с песнички.

Прочетете цялата статия